Primăria Municipiului Călărași anunță într-un comunicat că a semnat un nou contract de finanțare europeană, în cadrul Axei 4-”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de de 3.631.539,02 lei (aprox. 748.000 Euro), 98% din aceasta fiind finanțare europeană nerambursabilă.

Numele proiectului este ”Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transport în zona de vest (SIDERCA) a Municipiului Călăraşi” și are ca scop îmbunătățirea transportului local.

În cadrul contractului se vor realiza următoarele:

– Construirea unei clădiri administrative cu o suprafață de 277,5 mp care să adăpostească principalele funcțiuni necesare funcționării unui terminal intermodal

– Construirea a patru peroane

– Amenajarea unei parcări supraterane pentru 37 de autoturisme, 4 locuri autocare și un rastel pentru biciclete

– Amenajarea unui spațiu liber adiacent spațiului de parcare, cu zone verzi, alei, mobilier urban

– Montarea unui sistem IT de control acces proiectat și optimizat special pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor autoturismelor și care să asigure transferul între auto privat și transportul public local, biciclete, mers pe jos.

Noile amenajări ar trebui să fie gata în 28 de luni pentru a completa proiectul cu finanțare europeană de aproximativ 11 milioane de euro ce vizează modernizarea străzilor București și Prel. București și care include realizarea unei sens giratoriu la ieșirea din oraș, în proximitatea viitorului terminal intermodal de la Siderca.