În data de 19 decembrie 2019, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, în prezența presei, a fost semnat un contract pentru realizarea unui spațiu pietonal modern aflat în centrul vechi al orașului. Acesta va fi un spațiu prietenos cu natura, dar și util pentru locuitori. De asemenea, s-a vorbit despre proiecte viitoare și despre relația dintre Primăria Municipiului Călăraşi și Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și-a început discursul vorbind despre viitorul loc de promenadă: „Este vorba de un proiect pietonal care leagă primăria, de fapt piața din fața primăriei și a Consiliului Județean, până la Piața Veche, cum o știe toată lumea; un proiect care cuprinde acele mult dorite elemente smart și elemente de recreere, și foarte mult verde. Sper ca acest proiect să dovedească că și noi, cei care lucrăm în primărie, împreună cu domnii de la (n.r. – ADR) Sud Muntenia, cărora încă o dată vreau să le mulțumesc pentru modul în care sunt alături de noi și vom dovedi că cei patru ani în care foarte mulți spuneau că în primărie nu se realizează nimic, de fapt se lucrau foarte multe documente, s-a lucrat la cele peste 1.400 de cărți funciare, s-a lucrat la evaluări, la vizite în teren, la discuții purtate cu domnii de la Sud Muntenia și finalitatea este astăzi să semnăm acest contract, urmând să reevaluăm și să actualizăm manopera, indicatorii tehnico-economici; după aceea să fie trecut în SICAP și așteptăm ca cei care vor veni să liciteze să facă în așa fel încât să aibă toate documentele, să nu existe contestații și sperăm că până în toamnă să demarăm acest proiect. Cele două proiecte fac aproximativ 16 milioane de euro, mai avem până la 22, sunt alte proiecte pe care în perioada următoare le vom semna și sperăm ca, prin acest proiecte, municipiul Călărași să înceapă să arate ca un oraș modern. Ne așteaptă să licităm sau să semnăm contractul și pentru autobuze, și pentru Centrul de Trafic, și pistele de biciclete. Sunt multe proiecte care în perioada următoare vor trebui semnate, astfel încât anul 2020 să fie un an bogat în evaluări ale ofertanților și, bineînțeles, semnarea contractelor dintre noi și constructori”.

Celălalt semnatar al contractului, Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, s-a arătat încântat de progresele acestui județ.

„Suntem și noi bucuroși că semnăm astăzi (n.r. – joi, 19 decembrie) un contract la Primăria Călărași, pe Axa 4. Iată că municipiul Călărași semnează cel de-al doilea contract pe 4.1, poate cea mai importantă componentă a Axei 4, cea care ține de infrastructură, cu reducerea emisiilor de carbon. Este singura reședință de județ din regiune care semnează contracte până acum pe această axă. Sunt convins că, odată cu semnarea acestui contract, dacă în municipiul Călărași, în primărie, mai existau temeri că nu se respectă anumite ordine, anumite ierarhii cronologice, iată că faptul că primele contracte depuse – Primăria Călărași a depus, dintre cele şapte reședințe de județ, primele contracte pe această axă. Iată că este prima care le și semnează și sunt convins că anul 2020, cu acest front de lucru impresionant, de peste 80 de milioane de lei, cuantificate numai în aceste două proiecte, va duce nu numai la realizarea documentațiilor de achiziție și atribuire a contractelor, ci efectiv la plăți importante către constructori și, evident, o contribuție importantă a municipalității călărășene la ținta de absorbție pentru regiunea de dezvoltare Sud Muntenia în 2020. Vreau să îi felicit pe angajații primăriei, în frunte cu domnul primar, cu direcția de proiecte pentru colaborarea pe care am avut-o. Sunt convins că dânșii, din modul în care noi am colaborat în aceste proiecte, au răspunsuri la întrebările pe care unii, cu oarece malițiozitate, uneori și le pun: ‘Ce face agenția aceasta pentru județul Călărași?’; sunt lucruri care pot fi spuse, lucruri care se pot înțelege, lucruri care nu pot fi spuse din activitate, dar important este că suntem în acest moment important și vreau să vă doresc succes în realizarea acestor documentații, în implementarea proiectelor, în realizarea acestora, ca ele să intre cât mai degrabă în serviciul comunității călărășene, proiecte care sunt așteptate de atât timp”, a declarat Liviu Muşat.