Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, cu sediul în municipiul Călărași, str. București, nr. 344, a început campania de recrutare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), arma „Pompieri”, și ale Ministerului Apărării Naționale (MApN), care școlarizează personal pentru nevoile MAI, pentru sesiunea 2018 şi ianuarie 2019, după cum urmează: Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Pompieri – 37 de locuri (un loc pentru cetățenii de etnie romă), durata studiilor – patru ani; Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești: sesiunea august – septembrie 2018 – 290 de locuri, din care două pentru cetățenii de etnie romă: subofițeri de pompieri și protecție civilă – 265 de locuri, maistru militar auto – 25 de locuri; sesiunea ianuarie 2019 – 300 de locuri, din care două pentru cetățenii de etnie romă: subofițeri de pompieri și protecție civilă – 275 de locuri, maistru militar auto – 25 de locuri. Durata studiilor este de un an.

Termenele de depunere a cererilor de înscriere este 25 mai 2018 pentru instituțiile de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale și ale MApN; 15 iunie 2018, respectiv 23 noiembrie 2018 pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Informații privind graficul admiterii, datele de prezentare, etapele și probele de concurs, tematica și bibliografia vor putea fi accesate la următoarele adrese de web: www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro, www.igsu.ro.

Pentru informații suplimentare persoanele interesate se pot adresa personalului din cadrul structurii de resurse umane al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, telefon: 0242/311818, int. 27123, 27011.