Prima bibliotecă din Uniunea Europeană dotată cu un Smart Lab este la Călărași. Acesta a fost inaugurat săptămâna trecută şi este cel de-al cincilea Smart Lab creat de Inaco în România.

Laboratoarele digitale inteligente create de Inaco aduc un nou concept în învățământul românesc și în spațiile publice dedicate lecturii, schimbă modul de asimilare a cunoașterii și, cu ajutorul tehnologiei, oferă un spațiu de experimentare și descoperire deschis și inspiraţional, puternic motivațional pentru generațiile native digital. Memorarea mecanică a unor noțiuni este înlocuită, în SmartLab, de stimularea creativității elevilor, tinerilor și adulţilor, și încurajează alfabetizarea digitală și tehnologică a tuturor celor care trec pragul Bibliotecii Judeţene „Alexandru Odobescu” din Călăraşi.

Proiectul Inaco a fost finanțat de Consiliul Județean Călărași.

Astăzi, 23 noiembrie, a început instruirea online a profesorilor din județul Călărași, mai întâi pentru folosirea softurilor 3D necesare imprimării 3D, în module de câte zece persoane, în cadrul rețelei celor cinci Smart Laburi deja create, cu sprijinul mai experimentatului deja Smart Lab Măgurele.