A început operațiunea de mutare a comercianților din Bazar Big Călărași într-un spațiu provizoriu pus la dispoziție de către Primăria Municipiului Călăraşi. Spațiul în care aceștia și-au desfășurat activitatea până acum va fi reconstruit în stil modern, parte dintr-un proiect semnat în urmă cu aproximativ 18 luni.

Persoanele care aveau tarabe în Bazar și-au mutat bunurile în noul spațiu, în timp ce primăria așteaptă autorizația de demolare pentru vechiul complex. Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a declarat că intenționează să finalizeze noua construcție în septembrie sau octombrie anul acesta pentru ca oamenii să nu fie surprinși de iarnă în spațiul provizoriu și pentru a nu oferi constructorului ocazia de a cere daune.

Întrebat despre condițiile din amplasamentul provizoriu, primarul a spus că acestea sunt improprii, spațiul fiind de aproximativ 10,5 metri pătrați per comerciant. Acesta a mai declarat că a fost găsită soluția punerii la dispoziție a terenului din strada Trandafirilor de către Serviciul Public Piețe și Oboare pentru ca administrația să nu fie nevoită să închirieze un spațiu în altă parte. Aleile ar urma să fie betonate.

Întrebat dacă au existat nemulțumiri din partea comercianților, Marius Dulce a răspuns: „Nu au existat nemulțumiri, oamenii au înțeles. S-au certat între ei pentru centimetri în plus, dar lucrurile s-au reglat”.

Viitorul centru comercial Bazar Big va dispune de o clădire metalică, cu aer condiționat și încălzire, în care comercianții să aibă condițiile necesare pentru a își desfășura activitatea.