Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a lansat programul „Litoralul pentru toţi” prin care turiștii beneficiază de cazare la mare, plătind între 150 și 600 de lei pentru o săptămână, până în data de 30 septembrie 2018.

Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la sfârşitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ  cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august.

Tarifele practicate în programul special „Litoralul pentru toţi” sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

„Litoralul pentru toţi” este singurul program social din România sustinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

„Lansat acum 16 ani, programul special ‘Litoralul pentru toţi’ prezintă acelaşi interes din partea turi;tilor, cărora le venim în întâmpinare cu sejururi în extrasezon pe litoralul românesc, la preţuri avantajoase. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife ale ediţiei de primăvară 2017, nemodificate în ultimii şase ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%,  iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Începând cu această ediţie, biletele pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă. Anul acesta turismul din România şi în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă fără precedent, multe unităţi de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal. Cu toate acestea, până în prezent, s-au înscris în program 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiştii care doresc să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse”, a transmis Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Tarife propuse spre negociere în ediţia septembrie 2018

 

Tarifele negociate pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie în această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) sunt: 205 lei/6 nopţi/ persoană, Hotel de o stea, fără mic dejun; 235 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de două stele, fără mic dejun; 265 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de trei stele, fără mic dejun; 315 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de două stele, cu mic dejun; 425 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de trei stele, cu mic dejun; 485 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de patru stele, cu mic dejun; 605 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de cinci stele, cu mic dejun.

Tarifele negociate pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) în această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) sunt: 159 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de o stea, fără mic dejun; 179 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de două stele, fără mic dejun; 199 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de trei stele, fără mic dejun; 269 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de două stele,  cu mic dejun; 329 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de trei stele,  cu mic dejun; 379 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de patru stele, cu mic dejun; 469 lei/6 nopţi/persoană, Hotel de cinci stele, cu mic dejun.