Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi a găzduit sâmbătă, 14 aprilie, deschiderea Salonului de Primăvară. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul muzeului din strada Progresul, nr. 4. La deschidere au fost prezenţi artiști plastici din Călăraşi, Lehliu, Slobozia şi Bucureşti cu o serie de lucrări, reprezentând ultimele compoziţii, ieşite de sub incidența șevaletului.

Potrivit criticului de artă Ana Amelia Dincă,  de la chipul uman până la peisaje și naturi statice, tratate în diverse maniere, accentul căzând totuși pe figurativ și pe variante interpretative ale acestuia, expoziția a acentuat talentul artiștilor, modul cum au evoluat, schimbarea direcției plastice acolo unde este cazul, dar şi raportarea la tradiția picturală, fără a ignora experimentele coloristice îndrăznețe.

„Inspirați de formele şi de cromatica fascinantă a naturii, dar și de arhitectura veche a citadinului, pictorii care expun, profesioniști şi autodidacți, sunt apropiați de ceea ce înseamnă imaginea Bărăganului, evocată în nenumărate momente de beatitudine. Create în fața motivului sau pur şi simplu închipuire, tablourile vorbesc despre nivelul artei călărășene, dar și despre tendințele ei din acest moment”, a precizat Ana Amelia Dincă.

Au expus următorii artişti: Cornel Ursu, Camelia Ion, Noni Ştefănescu, Victor Grigore, Silviu Ioan Soare, Maria Bogatu Mancianu, Petronela Milea, Daniela Mariniţă, Laura Culea, Valerie Blanche, Grigore Stan, Cîrstina de la Studina, Maria Candrea Ionescu, Codrin Cîrdu, Corneliu Ratcu, Jimmy Stănescu, Aura Giurcă, Bianca Drăgănescu şi Florian Vîlsan.