Elevii din judeţul Călăraşi, ai claselor a XI-a şi a XII-a, au început ieri, 19 martie, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, cu proba la limba şi literatura română. Rezultatele obţinute la toate materiile vor fi afişate în data de 30 martie 2018.

Următoarele probe ale bacalaureatului se vor susţine după următorul calendar: 20 martie – limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale); 21 martie -proba obligatorie a profilului; 22 martie – proba la alegere a profilului şi a specializări. Pe 30 martie vor fi comunicate rezultatele obţinute în cadrul probelor.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, probele se desfăşoară începând cu ora 09:00. Accesul elevilor în sală este permis până la ora 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări este de trei ore.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată. Evaluarea lucrărilor se realizează în baza unor bareme de către doi profesori din instituţiile de învăţământ în care elevii susţin simularea.