A sunat clopoțelul și la grădiniţa din satul Gălbinaşi, care face parte din proiectul „Pe locuri, fiți gata, start!”. Prima zi de grădiniță a fost emoționantă mai mult pentru părinți decât pentru micuții lor.

Potrivit unui comunicat de presă al Roma Education Fund România, mânați de curiozitate, prichindeii au intrat cu încredere în clădirea renovată și echipată cu mobilier special, cărți și jocuri educative donate de fundația #REFRomania în cadrul proiectului „Pe locuri, fiți gata, start!“. Doar unul dintre copilaşi a început să plângă chiar înainte de a intra pe poarta grădiniței, supărat nevoie mare că este nevoit să rămână fără mama lui într-un loc pe care nu îl cunoaște. I-a trecut repede amarul când și-a găsit colegii jucându-se în sala de clasă. Grădinița din Gălbinași a făcut parte din proiectul „Pe locuri, fiți gata, start!” realizat în parteneriat cu Fundația Ruhama, Asociația Divers, Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului, Asociația Dreptate și Frăție, REF Ungaria. Scopul proiectului „Pe locuri, fiți gata, start! – creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi” a fost de a-i sprijini pe copiii romi și familiile acestora, aflate în medii dezavantajate, prin oferirea de servicii de educație timpurie de calitate. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, RO25 – Combaterea sărăciei și prin Open Society Foundations. A fost implementat în perioada decembrie 2014 – octombrie 2017 în şase județe din România, respectiv Bihor, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Mureș și Sălaj, cu asistența tehnică a Băncii Mondiale.

În cadrul acestui proiect au fost renovate/construite zece grădinițe care au fost echipate cu toate cele necesare unei bune desfășurări a actului didactic, au fost amenajate zece locuri de joacă și zece biblioteci de jucării și au fost formate 14 grupe noi de grădiniță.