Având în vedere contextul epidemiologic actual, Hotărârea internă nr. 41/29 martie 2021 adoptată la Călărași de Instituția Prefectului – Județul Călărași, în vederea prevenției în raport cu utilizatorii de bibliotecă și cu echipa bibliotecii s-au decis următoarele: începând din data de 30 martie 2021, Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași suspendă accesul pentru public în sălile de împrumut și lectură; rămâne funcțional serviciul de împrumut de documente la domiciliu pentru copii, adulți și adolescenți, în zona Recepție a sediului principal din strada 1 Decembrie 1918 și Filiala Orizont, cu program între orele 08:00 și 18:00.
Conducerea Bibliotecii Județene dispune respectarea următorului set de măsuri: utilizatorii au acces doar în zona Recepție, circuitul documentelor fiind realizat exclusiv la birourile amenajate temporar la parter, prin intermediul bibliotecarilor și a bazei de date puse la dispoziție, prin Catalogul on-line disponibil pe pagina web a instituției: https://www.bjcalarasi.ro.
Utilizatorii sunt rugați să nu intre în instituție dacă: prezintă simptomele: tuse, febră, respirație grea; au călătorit în ultimele 14 zile în afara României; au intrat în contact cu persoane care au călătorit în străinătate, au diagnostic sau suspiciune de infecție cu Covid-19 sau se află în izolare.
La intrarea în instituție, toți utilizatorii sunt obligați: să poarte mănuși și mască de protecție; să-și dezinfecteze mâinile cu soluțiile puse la dispoziție; să respecte triajul epidemiologic- măsurarea temperaturii (valoarea maximă acceptată
fiind de 37,5 grade Celsius); să păstreze distanța de minim 1,5 metri între persoane, conform marcajelor aplicate pe
pardoseală; să nu intre mai mult de trei persoane în încăpere.