În data de 12 ianuarie 2020, ora 21:10, echipaje de intervenție din cadrul Gărzii Budești au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă să acţioneze pe raza localității Gruiu, pe Drumul Naţional 4, pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane de sex masculin şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două persoane.
Ajunși la locul accidentului, pompierii au identificat două persoane în vehiculul răsturnat, un tânăr în vârstă de 28 de ani, aflat în stop cardio respirator (pasager) și un bărbat de 46 de ani (conducător auto), care era conștient și nu prezenta vătămări corporale. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri bărbatului în vârstă de 46 de ani, care prezenta hipertensiune arterială și tahicardie, fără mărci traumatice, iar ulterior acesta a refuzat să fie transportat la o unitate spitalicească. În ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenție sosite la fața locului, paramedici SMURD, echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean și echipaj U.T.I.M. (n.r. – Unitate de Terapie Intensivă Mobilă) din București, în demersul resuscitării celei de-a doua victime a accidentului rutier nu s-a mai putut face nimic, medicul declarând decesul tânărului în vârstă de 28 de ani.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs teribilul eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane.