În data de 8 ianuarie 2020, ora 16:01, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului Oltenița au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului, pe DN4, în apropierea fostei filaturi, pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier in care au fost implicate două autoturisme (ambele înmatriculate în județul Călărași).
În cele două autoturisme se aflau patru persoane, doar două dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale, doi bărbați, de 41 și 53 de ani.
Persoana preluată de echipajul de prim ajurtor SMURD acuza dureri la nivelul membrului inferior drept. Paramedicii SMURD au imobilizat membrul accidentat cu atelă și l-au transportat pe bărbat la Spitalul Municipal Oltenița. Cea de-a doua victimă a accidentului, care a necesitat îngrijiri medicale, a fost preluat de o ambulanță SAJ și a fost transportat de asemenea la spital. Celelalte două persoane implicate în accident au refuzat examinarea și/sau transportul la spital pentru verificări mai amănunțite.