Un accident rutier grav a avut loc sâmbătă pe Drumul Naţional 3B, în localitatea Borcea. Două autovehicule și opt persoane au fost implicate. Una dintre cele opt persoane a murit în urma unui stop cardio-respirator. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași și Garda de Intervenție Borcea au intervenit rapid la locul accidentului cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de prim ajutor SMURD şi o autospecială ATPVM (n.r. – Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple), pentru a acorda îngrijiri și pentru a transporta victimele către unități spitalicești. La fața locului s-a deplasat și un echipaj cu medic al Serviciului de  Ambulanței Călărași.

În data de 13 aprilie 2019, ora 23:30, o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Borcea, precum și un ATPVM din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgența, să intervină pe DN 3B, în localitatea Borcea, pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma unui accident rutier grav, în care au fost implicate două autovehicule. În urma accidentului au rezultat şase victime din cele opt implicate, un bărbat care se afla într-un autovehicul a fost găsit în stop cardio-respirator, iar, în urma efectuărilor manevrelor de resuscitare, acesta a fost declarat decedat. Celelalte trei persoane ocupante ale autovehiculului înmatriculat în județul Vâlcea, doi bărbați și o persoană de sex feminin nu au suferit traumatisme grave, au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Călărași.
Ocupanții celui de al doilea autovehicul înmatriculat în județul Călărași, două de sex masculin şi două de sex feminin nu au suferit traumatisme grave, au primit îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la UPU Călărași.