În data de 13 august a.c., Tineretul Naţional Liberal (TNL) Municipiul Călărași a desfășurat o acțiune de ecologizare (strângere a deșeurilor) pe Plaja Tineretului, alături de colegii lor din cadrul Clubul Elevilor Liberali Călărași. Acțiunea a fost sprijinită de ADI Ecomanagement Salurbris împreună cu REBU SA.

Inițiativa a aparținut elevei Maria Lazăr, de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”, și a fost finalizată din punct de vedere organizatoric în cadrul ședinței Biroului Permanent Local TNL din data de 25 iulie 2019. După trei ore de strâns gunoi fără oprire, echipa a umplut 29 de saci de 120 de litri, ceea ce a făcut vizibilă diferența de aspect a zonei, dar nu a reușit să curețe în întregime obiectivul acțiunii.

„Căldura excesivă și țânțarii ne-au forțat să abandonăm înainte de a finaliza curățenia. Niciunul dintre noi nu se aștepta să fie atât de mult gunoi. Când am verificat zona, nu am intrat adânc în vegetația înconjurătoare, dar am descoperit ulterior că ascunde zeci de kilograme de deșeuri. Am găsit haine, reviste, saltele, peturi, pungi de plastic, cioburi, plăci de celuloză, țigle etc. Orașul acesta a fost binecuvântat cu un cadru natural foarte frumos, iar noi trebuie să îl păstrăm astfel. Dacă noi am putut face curat după alți oameni, orice om poate face curat după sine. Sper că am reușit să transmitem acest mesaj prin puterea exemplului”, a declarat Adrian Stoica, președintele TNL Municipiul Călărași.