În data de 3 aprilie 2021, în comuna Vasilați, județul Călărași, a avut loc o activitate de plantare pentru o nouă pădure de stejar și frasin, organizată de Asociația Act for Tomorrow și Primăria Vasilați, în cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”, susținută de OMV Petrom, prin programul Țara lui Andrei și ONG-urile partenere.
În cadrul acțiunii, voluntarii au plantat cu entuziasm 4.600 de puieți de stejar roșu și frasin, pe o suprafață de aproximativ un hectar, care vor crește pentru a oferi oxigen viitoarelor generații din Vasilați.
Acțiunile de plantare pe care echipa Asociației Act for Tomorrow le desfășoară la Vasilați sunt cu atât mai importante, cu cât vizează județul Călărași, care în prezent are o suprafață împădurită de doar 4,1%, cel mai mic procent din întreaga țară.
„Determinarea celor prezenți astăzi (n.r. – sâmbătă, 3 aprilie) ne inspiră în fiecare zi pentru a construi un viitor mai verde pentru România. Noi vom continua plantările de la Vasilați în acest an, când alături de membri ai comunității locale, vom pune pe harta României o nouă pădure pentru un viitor mai verde”, au declarat reprezentanții Asociației Act for Tomorrow.