Săptămâna trecută, elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Unirea, din judeţul Călăraşi, au participat la o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile.

Activitatea a fost desfăşurată sub îndrumarea directoarei instituţiei de învăţământ, Liliana-Viorica Alexandru, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, având ca reprezentant pe agent șef adjunct Nicoleta Hangu, precum și al Poliției locale, prin agent principal Marian Cocor.

Potrivit directoarei Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Unirea, Liliana-Viorica Alexandru, ţinta acestei activități au fost elevii din ciclul gimnazial, care s-au reunit la Căminul Cultural din comună pentru a viziona câteva filmulețe în vederea exemplificării unor comportamente negative și repercusiunile acestora, dar și exemple pozitive, demne de urmat.

„Din păcate, delincvența juvenilă a devenit o realitate în rândul elevilor, cu această problemă confruntându-se aproape toate unitățile de învățământ. De aceea acțiunile de informare și prevenire ale situațiilor de violență și agresivitate sunt menite să corecteze comportamentele ce duc de la un simplu elev la un viitor delicvent. Impactul a fost cel așteptat, elevii au fost impresionați de exemplele oferite, primind un feedback pozitiv din partea lor, în urma dezbaterilor. Rezultatele acestor activități vor apărea în timp, însă suntem datori să-i conștientizăm pe elevi că tot ceea ce facem, bun sau rău, se răsfrânge asupra noastră direct sau indirect”, a declarat  Liliana Alexandru.