Poliţiştii călărăşeni au sfătuit cetăţenii cum să prevină furturile din locuinţe printr-o activitate ce a avut loc în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, oamenii legii îndreptându-şi atenția către toate categoriile de vârstă.

 

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Călărași au desfăşurat zilele acestea o acţiune în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, care are ca scop conștientizarea cetățenilor cu privire la rolul şi importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.

Polițiștii de prevenire au avut întâlniri cu grupuri țintă în licee, precum și cu persoane vârstnice la Clubul Pensionarilor din Călărași.

În cadrul întâlnirilor au purtat discuții cu privire la principalele măsuri de prevenire a furturilor din locuințe, despre factorii favorizanți, despre cele mai sigure sisteme de securitate și au distribuit materiale informative pe această temă.

Polițiștii de prevenire recomandă fiecărui cetățean în parte: să se asigure că a încuiat ușa, chiar și când este în casă; să monteze o încuietoare de calitate; să monteze un sistem de alarmă; să nu transmită informații personale pe rețelele de socializare.