Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfăşurat, în data de 5 noiembrie 2020, o acţiune de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi de verificare a modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 în mijloacele de transport elevi.

 

În data de 5 noiembrie 2020, polițiștii de siguranță școlară, alături de polițiști rutieri și lucrători din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au fost implicați într-o acțiune pe linia prevenirii și combaterii delincvenței juvenile, respectiv pentru verificarea modului de realizare a transportului destinat elevilor. Acest demers a vizat unitățile de învățământ de pe raza localității Lehliu-Gară.

Totodată s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de elevi.

În urma acţiunii, poliţiştii au verificat patru mijloace de transport elevi, patru unităţi de învătământ şi au legitimat 32 de persoane, fiind aplicate zece sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

„Ne dorim şi acţionăm în permanenţă pentru ca elevii din judeţul nostru să meargă la şcoală în siguranţă. De asemenea, recomandăm obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învătământ până la o distanţă de 50 de metri de intrarea în perimetrul şcolii! Totodată, le recomandăm şi elevilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte mască de protecţie atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în celelalte locuri prevăzute de legislaţia în vigoare şi să nu se expună riscurilor!”, au transmis oamenii legii.