La nivelul județului Călărași, weekendul trecut, polițiștii au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, fiind constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care patru de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și una de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Polițiștii au reținut 37 de permise de conducere, nouă dintre acestea pentru alcool. Activitățile de control în trafic au avut loc în cadrul unui program desfășurat la nivel național.

Exemple semnificative: În dimineața zilei de 2 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, pe strada Plevna, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge și urină, cea din urmă fiind pozitivă. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 336 alin. 2 din Codul Penal, respectiv de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii permisului de conducere și eliberarea dovezii înlocuitoare, fără drept de circulație.

De asemenea, la data de 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe strada Vilelor, din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,00 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.