Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune pentru verificarea  activității de transport public de persoane.

În zilele de 13 și 14 aprilie a.c., în intervalele orare 07:00 – 09:00 și 15:00 – 18:00, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru verificarea  activității de transport public de persoane.

La acțiune au participat 31 de polițiști și 4 inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Echipele de control au verificat 153 autovehicule, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară a fost retras un certificat de înmatriculare.

Dintre sancțiunile aplicate, 2 au fost pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, 1 pentru nerespectarea capacității de transport persoane, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 la OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență și 7 la alte acte normative.