La Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din municipiul Călărași programul Eco – Școala a debutat cu activitatea „Apă. Inspirație. Viitor” prin realizarea unei expoziții de fotografie cu tema apa, ce are ca scop protejarea apei: cunoașterea, prin intermediul imaginilor, a diferitelor stări de agregare ale apei, conștientizarea mesajului „Apa este izvor de viață pe planeta noastră”.

Acţiunea se derulează pe parcursul întregii luni. La începutul lunii a avut loc prezentarea proiectului elevilor din școală din cadrul programului Eco – Școala. În perioada 10 – 14 februarie a fost amenajată expoziția în școală. Expoziția poate fi vizitată până pe 20 februarie, totodată având loc şi votul elevilor pentru cea mai sugestivă fotografie. Proiectul este coordonat de către profesoara de geografie Ilinca Gabriela și de profesoara Daniela Dumitru – coordonator proiecte educative.

Elevii claselor I-VIII și cadrele didactice au realizat peste 70 de fotografii (cu telefonul mobil sau cu aparatul foto) care ilustrează întinderi de apă, de la Marea Neagră până la lacuri de crestele Munților Carpați, altele ilustrează nori până la mici fenomene meteorologice de la sol sau de pe vegetație. O parte dintre elevi au surprins orașul Călărași și împrejurimile acestuia în diferite anotimpuri, tema principală fiind apa.

„Vladimireștii” vor vota fotografia preferată, iar cea care va primi cele mai multe voturi va fi premiată cu titlul „Cea mai populară fotografie”.