La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Ciocănești a continuat și anul acesta parteneriatul educațional – proiect de întrajutorare umanitară „Din inimi pentru inimi”, în ajunul Înălțării Domnului, cu o acţiune social – filantropică. Astfel, bătrânii din cadrul centrului au avut ocazia de a primi vizita unui grup de elevi ai Școlii Gimnaziale „George Vâlsan” Independenţa, însoţit de cadrele didactice ale unităţii de învăţământ. Alături de copii a fost şi preotul paroh Gheorghe Marcian din cadrul Parohiei Independența, Protopopiatul Călărași.

Acţiunea face parte din parteneriatul „Din inimi pentru inimi”, încheiat între Parohia Independența, Școala Gimnazială „George Vâlsan” și Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Ciocănești.

Cei o sută de bătrâni care locuiesc în acest centru au primit din partea părintelui Gheorghe Marcian și a profesoarelor Gabriela Vasile, Ioana Bălașa, Mioara Bucur, Mirela Tudor și Carmen Butoi, cu ajutorul unor sponsori, pachete cu alimente, dulciuri și fructe.

„Ne-am concentrat acțiunile și activitățile către persoanele în vârstă de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Ciocănești, știind că au nevoie acută de afecțiune și atenție, ne-am dat seama că prezența copiilor, prin puritatea și candoarea lor, le va aduce o imensă bucurie în sufletele lor triste, de oameni izolați de familie”, a menţionat preotul paroh Gheorghe Marcian, din cadrul Parohiei Independenţa.

Conducerea centrului mulţumește preotului implicat, profesorilor, copiilor şi tuturor persoanelor care au făcut posibil acest eveniment, urându-le sănătate şi putere în „misiunea filantropică”.

„Suntem extrem de încântaţi de faptul că atât elevii şi cadrele didactice, cât şi părintele Gheorghe Marcian reuşesc de fiecare dată să aducă zâmbete pe chipul beneficiarilor de aici. Mulţumim din suflet pentru că au fost întotdeauna alături de noi, ne-au oferit mici atenţii, dar cel mai important lucru este faptul că au reuşit să se apropie de sufletele beneficiarilor, măcinate de boală şi singurătate, dar şi de dorul de cei dragi”, a precizat Cornelia Cristina Toma, şefa Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din Ciocănești.