Acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din weekendul trecut au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 12 persoane, precum și constatarea a 32 de infracțiuni. În trafic, pentru neregulile rutiere, peste 30 de conducători auto au rămas fără permis.

 

La nivelul județului nostru, în perioada 17 – 19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, ocazie cu care au fost organizate și 65 de filtre pentru depistarea neregulilor în trafic.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost utilizate toate dispozitivele radar, dispozitive drugtest și aproximativ 30 de etiloteste/etilometre.

Ca urmare a activităților, au fost constatate 32 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul rutier. 12 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse două măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 784 de sancțiuni contravenționale, din care 92 la Legea nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 33 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite și 621 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, valoarea amenzilor aplicate depășind 550.000 de lei, iar a bunurilor confiscate fiind de 11.081 de lei.

De asemena, au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool și retrase 13 certificate de înmatriculare.

 

Exemple semnificative:

 

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii au depistat un tânăr de 27 ani în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, în timp ce avea  dreptul de conducere suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.

La data de 18 ianuarie a.c., în urma unui control, polițiștii au constatat pe raftul unei societăți comerciale, produse expuse la vânzare, fără a avea documente de proveniență și autenticitate. În cauză a fost dispusă ridicarea produselor conform legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Totodată, societatea a fost sancționată contravențional, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 20.000 de lei și confiscarea sumei de 1.935 de lei, reprezentând sumă nefiscalizată prin casa de marcat.