Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pe parcursul a trei zile, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat patru persoane care conduceau autovehicule deși nu posedau permis, se aflau sub băuturi alcoolice sau conduceau autovehicule neînmatriculate.

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe drumurile publice, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, infracţiunile contra siguranţei circulaţiei publice şi contravenţiile la regimul rutier fiind sancţionate de poliţişti.
Astfel, în ziua de 26 august, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care, deși nu poseda permis și se afla sub influența alcoolului, ar fi condus un autoturism, în municipiul Oltenița, intrând în coliziune cu doi stâlpi și un gard de fier. La testarea cu aparatul alcooltest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,54 mg/l în aerul expirat totodată și a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii i-au întocmit dosar penal.
De asemenea, în noaptea de 26 august, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Belșugului, un tânăr din localitate care conducea un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată tânărul avea dreptul de a conduce suspendat și autorizația de circulație provizorie expirată.