foto: www.sportulsalajean.ro

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat o infracțiune și au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în urma unor controale efectuate pe raza județului Călărași.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au desfășurat acțiuni ce au vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare și nealimentare pe raza localităților Ștefan Vodă, Cuza Vodă, Belciugatele, Fundulea, Ileana, Iezeru, precum și în municipiul Călărași. Oamenii legii au verificat 22 de societăți comerciale, au constatat o infracțiune la Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 250.000 de lei. Din totalul amenzilor, 12 au fost la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, şase la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și două la alte acte normative.

Au fost ridicate în vederea indisponibilizării 30 de produse, respectiv 21 de lanțuri și nouă lame pentru motofierăstrău, inscripționate, susceptibile de a fi contrafăcute, bunurile având valoarea de 3.500 de lei. Totodată, a fost confiscată suma de 1.625 de lei, reprezentând contravaloare  fructe, legume și pâine pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării.