În data de 7 martie a.c., au continuat acțiunile desfășurate de personalul Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la nivelul județului Călărași, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Duminică, 7 martie a.c., au continuat acțiunile desfășurate de personalul MAI, la nivelul județului Călărași, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.
Polițiștii, jandarmii și pompierii, împreună cu polițiștii locali, au verificat 141 de societăți comerciale, nouă operatori economici, doi operatori de transport persoane, 578 de mijloace de transport persoane, 70 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast-food-uri, dar și 882 de persoane.
Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19.
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 9.000 de lei.
Personalul Ministerului Afacerilor Interne va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Oamenii legii recomandă în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă. De asemenea, aceştia le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.