Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă acțiunile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

În perioada 19 – 25 martie a.c., pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei de ordine publică și rutieră au desfășurat acțiuni în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar, în mijloacele de transport elevi și pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport elevi.
Totodată, s-a avut în vedere verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.
Peste 230 de polițiști au legitimat 580 de persoane, au verificat 173 de unități de învățământ și 51 de mijloace de transport elevi, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare peste 8.000 de lei.
„Ne dorim și acționăm în permanență pentru ca elevii din județul nostru să meargă la școală în siguranță”, au transmis oamenii legii.