Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași desfășoară permanent activități pentru creșterea siguranței în incinta și în zona adiacentă a școlilor și liceelor din județul nostru.

În această săptămână, polițiștii de prevenire și ordine publică au desfășurat o activitate preventivă la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din municipiul Călărași. Discuţiile interactive şi bucuria cu care copiii au primit informaţiile poliţiştilor au fost de natura creării premiselor dezvoltării lor ca viitori cetăţeni cu principii solide. Elevii au aflat ce pot face în afara casei, familiei şi şcolii pentru a preveni faptele  antisociale, că pot ajuta prin simplul fapt de a fi grijulii şi atenţi cu bunurile lor. Poliţiştii au dezbătut cu elevii şi formele de manifestare ale violenţei şi riscurile pe care le implică adoptarea unui comportament conflictual.

La finalul discuţiilor, elevii şi cadrele didactice au putut viziona un film educativ cu mărturii ale tinerilor ajunşi în centrele de reeducare după săvârşirea unor infracţiuni. Toți cei prezenți au primit din partea polițiștilor orare și calendare cu sfaturi preventive.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași va continua să desfășoare activități, atât în școli și licee, cât și în zona adiacentă acestora, astfel încât copiii și tinerii să fie în siguranță.