Săptămâna trecută, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a derulat, în parteneriat cu Fundația Collegium XXI, activități în cadrul proiectului educațional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Polițiștii cu atribuții în prevenirea și protejarea patrimoniului cultural naţional și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalităţii au participat alături de elevii Școlii Gimnaziale „Cuza Vodă” în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, pentru a le prezenta informaţii privind tezaurul cultural naţional mobil şi rolul fiecărei persoane în procesul de apărare a integrităţii valorilor cultural naţionale.
Activităţile desfăşurate în cadrul Muzeului Dunării de Jos au avut ca obiectiv informarea copiilor cu privire la tezaurul cultural naţional, în sensul cunoaşterii şi protejării valorilor acestuia.
De asemenea, polițiștii au susţinut o prezentare în PowerPoint privind măsurile educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor referitoare la datoria morală şi responsabilitatea civică a fiecărui membru al societăţii de a se implica personal în protejarea patrimoniului.
La finalul prezentării, cadrele didactice şi elevii participanţi au primit diplome de participare şi materiale promoţionale.