Polițiștii de prevenire a criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au desfășurat activități preventive pentru informarea, conștientizarea şi responsabilizarea elevilor în școlile din Călărași.

 

În această lună, polițiștii au demarat o serie de acțiuni cu implicarea elevilor din ciclul gimnazial. În cadrul întâlnirilor, polițiștii au dezbătut noile pericole pe care le aduce internetul sub forma a diverse jocuri. Cu această ocazie, elevii au învățat că mediul online nu este doar un mijloc de distracție ci și un potențial instrument util dezvoltării. Totodată, elevii au primit indicații în ceea ce privește bunele practici atât în cadrul instituțiilor de învățământ, cât și în alte aspecte ale vieții cotidiene, indicații întărite de exemple și explicații cu referire la cadrul legislative.

Pentru prevenirea victimizării în rândul minorilor, polițiștii  recomandă părinților următoarele: interesați-vă cu privire la modul în care copilul dumneavoastră folosește internetul. Stabiliți un cadru de comunicare care să încurajeze copiii la reliefarea problemelor și temerilor; interesați-vă permanent de situația școlară a copilului dumneavoastră, nu doar din punct de vedere al notelor; o educație corectă nu implică actele de violență asupra celor mici; asigurați în familie un climat afectiv, de bună înțelegere și evitați potențialele conflicte în prezența celor mici.