Duminică seară s-au încheiat cu succes activităţile dedicate Zilelor Municipiului Călăraşi – 424 de ani de atestare documentară a oraşului.

 

Astfel, între 21 şi 22 septembrie, Primăria Călăraşi şi Consiliul Local Călăraşi au organizat, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, cu prilejul aniversării a 424 de ani de atestare documentară a oraşului, Zilele Municipiului.

În cadrul deschiderii oficiale a manifestărilor au avut loc următoarele evenimente: expoziţia „Primii cinci ani”, un spectacol oferit de Corul „Camerata Danubii” (dirijor Diana Vieru Burlescu), un recital susţinut de soprana Bianca Ionescu, toate având loc la Muzeul Municipal Călăraşi. Prima zi de spectacole s-a încheiat cu recitalurile trupei Compact B şi al cântăreţului Edward Sanda.

Ziua de duminică a început cu demonstraţii de prim ajuto ale Crucii Roşii Călăraşi, un concurs de table, premierea participanţilor la Concursul Naţional „La fântâna dorului”, precum şi a elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor cu rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale, o competiţie de handbal, denumită „Cupa Municipiului la Minihandbal”, un meci de fotbal oldboys. Evenimentul „Zilele Municipiului Călăraşi” a continuat cu parada motocicliştilor, ce a avut loc pe platoul din faţa Prefecturii. Primăria Călăraşi nu i-a uitat nici la această ediţie a Zilelor Municipiului pe cei care aniversează anul acesta 50 de ani de căsnicie. Astfel, 65 de cupluri şi-au reînnoit jurământul şi au petrecut la un restaurant din oraş.

Pentru că și copiii trebuie să se bucure de sărbătoarea Zilelor Municipiului Călărași au fost pregătite numeroase activități diverse și distractive pentru aceştia. Cei mici au putut participa la ateliere de pictură, modelaj și activități ale Palatului Copiilor Călărași, la un spectacol interactiv de magie, la piesa de teatru „Cei trei purceluși” (platoul din fața Primăriei Călărași), la o paradă a marionetelor supradimensionate, păpuși gigant ce au făcut deliciul celor acestora.

Seara s-a încheiat cu recitalurile lui Ji&Band şi concertul formaţiei Carla’s Dreams, precum şi cu un spectacol cu lasere, proiecţii text şi imagini.

„Îmi doresc ca această sărbătoare a orașului să ne aducă mai aproape unii de alții. Împreună cu colegii mei am pregătit un program atractiv pentru a aniversa 424 de ani de atestare documentară a Municipiului Călărași. La mulți ani, Călărași! La mulți ani, călărășeni!”, a declarat Daniel Ștefan Drăgulin, primarul municipiului Călărași.