Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, desfășoară în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, proiectul de educație prin artă „7 zile – 7 arte”, motto-ul ales pentru acest eveniment fiind unul special – „Shakespeare a creat lumea în șapte zile” – un vers dintr-o poezie semnată de poetul Marin Sorescu.

 

Teatrul Nottara vine astăzi, 2 octombrie, la Călăraşi, cu piesa de teatru „Thailanda” de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, în regia lui Alexandru Jitea. Din distribuţia spectacolului fac parte: Andreea Măcelaru Șofron, Victoria Cociaș, Cristina Stoica Ivanciuc. Piesa de teatru va fi jucată la sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, începând cu ora 19:00.

 

Scurt sinopsis

 

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei trecute de vârsta a doua discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera și a deschide un nou drum în viață, Aleka, Fotini și Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar și cu ceilalți. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.