În data de 10 martie 2021, la ora 17:30, actrița Cezara Dafinescu va fi prezentă la Muzeul Municipal Călărași, unde va vorbi despre viața sa profesională și va împărtăși amintiri despre colegii de scenă.

În martie 2019, artista s-a alăturat demersului Asociației Pacienților Oncologici – Filiala Călărași în organizarea evenimentului caritabil ‘Nouă ne pasă’ menit să atragă fondurile necesare dotării secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență ‘Pompei Samarian’ Călărași”, notează reprezentanții muzeului.

Participarea se va face cu respectarea măsurilor impuse de contextul pandemiei de Covid-19, ceea ce înseamnă că numărul locurilor va fi limitat, aceasta trebuind anunțată în prealabil la numărul de telefon 0728/095.702. Suport artist – 30 de lei.

Cezara Dafinescu s-a născut în data de 4 august 1948, la Sibiu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1973, clasa profesorului universitar Moni Ghelerter. După absolvire a fost repartizată la Teatrul Național din București.

Printre cele mai cunoscute roluri cu care actrița a încântat publicul prin talentul și expresivitatea interpretării, se numără: Silvia, în „Să nu-ți faci prăvalie cu scară”, de Eugen Barbu, Alta, în „Act venețian”, de Camil Petrescu, Domnica, în „A treia teapa”, de Marin Sorescu, Wanda, în „Gaițele”, de Al. Kiritescu, Sendy, în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, de D. Wasserman, Miza, în „Titanic vals”, de T. Mușatescu, Gloria, în „Nu se știe niciodată”, de Bernard Shaw, și Arkadina, în „Mașinăria Cehov”, de Matei Vișniec, Mama în „Patimile Sfântului Tommaso d’Aquino” după Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonţa, 2005 sau Ana în „Încă-i bine” de Rodica Popescu Bitănescu, regia Rodica Popescu Bitănescu, 2008.

În ceea ce privește cinematografia, trebuie amintite rolurile din „Al patrulea gard de lângă debarcader”, în regia Cristianei Nicolae, „Războiul de independență”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, „Dumbrava minunată”, în regia lui Gh. Naghi, „Secretul lui Nemesis”, în regia lui Geo Saizescu, dar și cel din coproducția româno-franceză „Șobolanii roșii”.