Ecoaqua anunţă călărăşenii privind suspendarea actualizării informaţiilor în aplicaţia „Contul meu Ecoaqua” în perioada 4 – 30 iunie 2020. De asemenea, societatea informează că a fost demarat transferul datelor din softul de facturare utilizat până acum de Ecoaqua, aferent aplicaţiei actuale „Contul meu Ecoaqua” în noul soft specific unui sistem ERP. Prin urmare, încasările începând cu data de 4 iunie 2020 nu se vor mai regăsi în aplicaţia actuală şi nici facturile emise după data de 9 iunie 2020. Aceste încasări sunt procesate în noul sistem, astfel că nu există riscul calculării de penalităţi pentru întârzieri la plată dacă cetăţenii efectuează plăţi pe care nu le regăsesc în aplicaţie.

Pentru a-şi realiza un cont în noua aplicaţie, o procedură mult mai simplă, clientul este rugat ca după data de 1 iulie 2020 să urmeze indicaţiile de înregistrare din aceeaşi locaţie, respectiv website www.ecoaqua.ro.

Ecoaqua îşi cere scuze că în perioada 9 – 30 iunie 2020 clienţii societăţii nu pot utiliza informaţiile despre situaţia acestora. După 30 iunie, aceştia vor regăsi informaţiile actualizate la zi, într-o nouă aplicaţie cu mult mai multe facilităţi, printre care plata online şi transmiterea indexului.

De asemenea, societatea informează pe cei care doresc să înregistreze un cont nou că această procedură este suspendată în perioada 9 – 30 iunie 2020 şi să revină după 1 iulie.