Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat pe o reţea de socializare că în acest an nu va mai fi organizată admiterea în Şcolile de Agenţi şi Subofiţeri.

 

„Dragi prieteni, în ultima perioadă de timp ne-ați adresat mai multe întrebări legate de admiterea de anul acesta la Școlile de Agenți și Subofițeri ale MAI. Pentru că vrem să fiți primii informați, facem următoarele precizări: la momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiții, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere; o nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale MAI va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat din timp; nu se va introduce limita de înălțime; singurele sesiuni de admitere care se vor organiza anul acesta sunt cele de la Academia de Poliție și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile MAI”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

 

MAI – sesiuni de admitere 2019

 

În anul 2019, la nivelul instituțiilor de formare profesională ale Ministerului Afacerilor Interne sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere. La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie – august 2019, se va organiza sesiune de admitere pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică). Activitățile de recrutare a candidaților vor demara în cursul lunii aprilie 2019. Activitățile specifice înscrierii, desfășurării probelor eliminatorii și probei de verificare a cunoștințelor sunt stabilite și planificate prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2019, disponibil pe pagina oficială de internet a instituției de învățământ, respectiv www.academiadepolitie.ro. La instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activități proprii acestora.

Toate informaţiile vor fi aduse la cunoștința celor interesați, în cel mai scurt timp, prin intermediul paginii oficiale de internet a Ministerului Afacerilor Interne, la adresa http://www.mai.gov.ro – Secțiunea Carieră-instituții de învățământ/formare profesională.

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale MAI va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util.

Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate patru sesiuni de admitere și au terminat cinci serii la fiecare școală postliceală a Ministerului Afacerilor Interne, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.