Festivalul Super își dorește să încurajeze adolescenții din România și Republica Moldova să facă filme și să se exprime prin artă, urmându-și pasiunile. Organizatorii au nevoie de ambasadori voluntari ai festivalului care să îi reprezinte în afara Bucureștiului. Cele două sarcini principale ale ambasadorilor sunt promovarea festivalului (campania de înscriere de scurtmetraje, workshop-uri etc.) și organizarea unor proiecte artistice marca Super în localitatea lor. Organizatorii îşi doresc evenimente creative, desfășurate în siguranță în mediul online, care să formeze comunități artistice locale.

Organizatorii îşi doresc mult să audă ideile adolescenţilor despre ce ar vrea să facă și cum gândesc să implice comunitățile locale într-un proiect artistic colectiv. Aceştia dau câteva exemple de proiecte, dar să nu se limiteze la ele (se apreciază idei cât mai creative și noi): apeluri pentru versuri/fragmente de text pentru o poveste comună/niște poeme colective; apeluri pentru un film făcut cu materiale filmate cu telefonul de la diverse persoane din oraș, pe o anumită temă; o revistă/zină cu texte și ilustrații primite de la persoane din oraș; o mini-expoziție online cu ilustrații/lucrări de artă plastică primite de la persoane din județ/oraș pe o anumită temă; un video-performance colectiv făcut prin îmbinarea mai multor performance-uri individuale trimise de persoane din județ/oraș, pe o anumită temă.

Rolul ambasadorilor este să aleagă o temă și un format pentru lucrările care vor putea fi înscrise, să facă textul apelului și să se ocupe de detaliile logistice și de promovare a apelului în orașul/ județul lor, dar și de selecția lucrărilor și realizarea unui produs final, colectiv. Proiectele ambasadorilor vor fi apoi promovate pe rețelele sociale Super și adunate pe o pagină specială, dedicată lor, pe site-ul Super.

Reprezentanții Super vor primi adeverințe de voluntari ai festivalului și vor fi invitați la ediția a 9-a, în vară, fiindu-le asigurate transportul până în București și cazarea. Aceştia vor putea cunoaște comunitatea de voluntari, regizori și interni Super și vor participa gratuit la evenimentele festivalului.

Ambasadorii Super trebuie să aibă între 14 și 19 ani, să fie din afara Bucureștiului și să fie dispuși să acorde timp constant lucrului pentru festival.

Data limită pentru înscriere este 11 decembrie 2020.

Detalii și înscriere pe site se regăsesc la adresa: www.superfestival.ro/2020/11/27/ambasadorii-super-2021/.

Înainte de pandemie, ambasadorii Super au creat zeci de evenimente în 18 orașe din România și Republica Moldova, reprezentând festivalul și încurajând adolescenții să facă artă.

Organizatorii îşi doresc ca festivalul să crească în continuare, să se adapteze la online și să aducă împreună tineri din toate colțurile țării.

„Să fiu ambasador pentru festivalul de filme făcute de adolescenți ‘Super’ este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în 2020! Am putut să aduc o mică parte din atmosfera festivalului în orașul meu și am simțit cum toată munca de promovare și organizare a contat pentru tinerii din Botoșani, fiind încurajați să își cultive latura artistică și să se descopere cu adevărat”, a mărturisit Dumitrița Horodincă, ambasador în Botoşani.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți, sunt expuse lucrări de artă vizuală ale acestora și au loc ateliere de creație. Festivalul este organizat de tineri, cu puțini adulți implicați – s-a născut în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În septembrie 2020 a avut loc ediția a 8-a – şapte zile de proiecții de film în aer liber, cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială, un concert, un spectacol de teatru, o lectură de poezie, o expoziție de artă, un atelier de film și unul de poezie, un concurs de proiecte „Super Pitch” și sesiuni de Q&A.

Adresele festivalului sunt următoarele: pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii; site-ul Super: www.superfestival.ro; Instagram: @superfilmfestival.