În data de 12 noiembrie 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat prima întâlnire a Grupului de Parteneriat Local Călărași (GPL) în vederea elaborării Planului de Dezvoltare Regională (PDR) 2021 – 2027. În cadrul întâlnirii, Daniela Camelia Traian, director adjunct Direcția Dezvoltare și Comunicare, a mulțumit participanților pentru implicarea în activitatea de programare desfășurată de-a lungul timpului, subliniind că „întrunirea de astăzi inițiază seria de evenimente programate în fiecare dintre județele regiunii Sud Muntenia, pentru consultarea grupurilor de parteneriat local, actori importanți în dezvoltarea regională. Astfel, realizăm pași importanți către viitoarea perioadă de programare când, prin implementarea obiectivelor de politică, ne conectăm la o Europă mai aproape de oameni”.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor și ai organizațiilor cu rol cheie în dezvoltarea regională. În acest context, au fost prezentate principalele caracteristici ale următoarei perioade de programare, alături de analiza socioeconomică elaborată în vederea fundamentării PDR Sud Muntenia, precum și concluziile acesteia referitoare la provocările majore identificate la nivel regional.

În perioada următoare, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va organiza întâlniri similare în județele regiunii, după cum urmează: Dâmbovița (14 noiembrie), Ialomița (15 noiembrie), Argeș (18 noiembrie), Teleorman (21 noiembrie) și Giurgiu (26 noiembrie).