AFC Dunărea Călăraşi s-a reunit miercuri, 15 ianuarie, la sediul clubului, efectuând după-amiază şi prima şedinţă de pregătire sub comanda profesorului Cristian Pustai chiar pe terenul central. Au răspuns prezent nu mai puţin de 23 de jucători printre care şi nou – venitul Adrian Zaluschi, transferat în decembrie de la Ripensia Timişoara. În probe se află şi tânărul Andrei Puţaru (20 de ani), fundaş, care, în prima parte a sezonului, a evoluat la ACS Daco Getica Bucureşti. Au absentat stoperul Radu Crişan, rechemat de şefii Astrei la Giurgiu, şi se pare că va fi redirecţionat spre UTA Arad şi mijlocaşul de bandă Salvatore Marrone, aflat în vizorul harghitenilor de la FK Csikszereda.

„Galben – albaştrii” se vor pregăti la Călăraşi până pe 23 ianuarie. Între 24 ianuarie şi 7 februarie, Dunărea îşi mută cartierul general în Turcia, băieţii urmând a se „cantona” la Grand Park Lara, hotel situat la 20 de kilometri de centrul oraşului Antalya.

„Astăzi (n.r. – miercuri, 15 ianuarie) a avut loc reunirea, am efectuat şi primul antrenament, unul de dezmorţire să zic aşa. Ne vom pregăti la Călăraşi până pe 23 ianuarie şi sper să avem condiţii cât de cât bune, dacă şi vremea ne va ajuta. Mâine vom avea două şedinţe de pregătire, sâmbătă şi duminică, câte un antrenament, urmând ca de săptămâna viitoare, câte două antrenamente. Au venit toţi jucătorii, inclusiv Zaluschi pe care l-am legitimat. Mai puţin Radu Crişan, jucător împrumutat de la Astra, care l-a rechemat şi pe Salvatore Marrone, a cărui situaţie e deocamdată incertă. În acest moment, se pare că e la Miercurea Ciuc”, a declarat profesorul Cristian Pustai, care a continuat: „Între 24 ianuarie şi 7 februarie se va efectua stagiul de pregătire în Turcia, la Antalya, unde vom disputa şi cinci partide de verificare în zilele de 27, 29 şi 31 ianuarie, respectiv 3 şi 6 februarie. Importante sunt cele cinci jocuri de verificare, dar şi condiţiile de pregătire pe care sper să le regăsim la fel de bune ca în anii anteriori. Revenim acasă cu două săptămâni înainte de startul returului. Prima săptămână este una de descărcare, de reacomodare cu clima din ţară, iar ultima săptămână trebuie să conţină un ciclu de pregătire normal”.

 

Jucătorii prezenţi miercuri la reunire

Portari: Nicolai Calancea, Stefan Krell

Fundaşi: Ionuţ Alexandru, Bogdan Şandru, Paul Sabangeanu, Alexandru Sîrbu, Gaston Mendy, Ahmet Ozcan, Ionuţ Ţenea, Andrei Puţaru

Mijlocaşi: Georgian Honciu, Robert Boboc, Ariel Lopez, Adrian Zaluschi, Gabriel Toma, Serge Ekollo, Andrei Moise, Mădălin Tudoran, Cristian Raiciu, Andrei Zete

Atacanţi: Bogdan Rusu, Thaer Bawab, Mediop Ndiaye