Săptămâna trecută, clubul AFC Dunărea 2005 Călărași și-a prezentat noile achiziții, în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit informaţiilor transmise de către ofiţerul de presă din cadrul clubului, Cătălin Niţu, şase fotbaliști au venit la gruparea călărășeană cu gândul de a face performanță.
La conferinţă au participat Bogdan Leu, președintele Dunării, Florin Brișan, unul dintre cei patru vicepreședinți, precum şi un reprezentant al companiei Condorul SA Călărași, unul dintre sponsorii formației călărășene.
Preşedintele AFC Dunărea Călăraşi, Bogdan Leu, a declarat că îşi doreşte ca echipa de fotbal să câştige toate meciurile. „Mă bucur foarte mult că s-a rezolvat, în primul rând, problema finanțării. Obiectivul nostru este să terminăm cât mai sus în returul care urmează. Vrem să câștigăm toate meciurile. Am adus jucători cu experiență care ne vor ajuta la îndeplinirea obiectivului”, a precizat Bogdan Leu.
Vicepreşedintele clubului, Florin Brișan, a afirmat că va implementa un nou plan de marketing sportiv. “Am decis să ajut echipa și să atragem cât mai mulți sponsori. Potențial există. Împreună cu Leo am stabilit să implementăm un nou plan de marketing sportiv. Vom încerca să atragem și importatorul Renault. Sperăm să obținem noi fonduri consistente de acolo. Sunt mulți sponsori pe care îi putem atrage la această echipă”, a menţionat Florin Brişan.
Lista fotbaliştilor nou sosiți îi cuprinde pe: Alexandru Cincă, în vârstă de 23 de ani, fundaș – central, a jucat la Juventus București, unde a promovat în Liga a II-a; Călin Cristea, 28 de ani, mijlocaș – central, vine de la Râmnicu Vâlcea şi a mai evoluat la Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, FC Brașov, Racing Beirut şi Othellos Athienou; Ștefan Mardare, în vârstă de 29 de ani, fundaș – central, vine de la Unirea Alba Iulia şi a mai jucat la echipele UTA Arad, Dinamo II, Rapid București, Oțelul Galați, FC Vaslui, acesta deţine o Cupă cu Debreceni VSC, Ungaria; Cristian Pușcaș, 23 de ani, mijlocaș – central, vine din Islanda de la Fjardabyggd şi a mai evoluat la formaţii precum Steaua, Metalul Reșița, Academia Hagi, FC Clinceni şi Gloria Buzău; Bogdan Stancu, în vârstă de 23 de ani, fundaș – stânga, a jucat la Metalul Reșița şi FC Snagov; Cătălin Țîră, 22 de ani, atacant – central, a jucat la echipele Neftchi Baku, Rapid București, Chiajna, FC Brașov, ADO Den Haag, Lazio U19 şi Udinese Youth şi a obținut o Cupă cu Lazio în sezonul 2012 – 2013.
Dunărea Călărași a disputat sâmbătă, 28 ianuarie, pe terenul sintetic din incinta Prefab Arena de la Modelu, un nou test amical în compania celor de la Spicul Vâlcelele (Liga a IV-a). Meciul s-a terminat cu scorul de 7 – 0 pentru echipa călărăşeană, iar golurile au fost marcate de: Danciu, Ciocâlteu, Ibrian, Bodo Kanda (2), Mircea Ștefan și Balint.