Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) îi invită pe toți cei interesați să contribuie cu propuneri la îmbunătățirea ghidului de finanțare a Programului Național „Casa Verde Fotovoltaice”.

„Începând de săptămâna viitoare (n.r. – săptămâna aceasta), vom organiza consultări pentru ghidul aferent noii sesiuni a Programului Național ‘Casa Verde Fotovoltaice’, pe care dorim să o lansăm în această toamnă. Noul program va aduce modificări majore. Îmi doresc simplificarea procesului de înscriere, precum și micșorarea duratei evaluării proiectelor și extinderea plajei de instalatori”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Administrația Fondului pentru Mediu este în curs de finalizare a acțiunii de soluționare a contestațiilor pentru sesiunea din 2019 a aceluiași program și, în paralel, are loc contractarea beneficiarilor declarați admiși în program.

„În acest moment, analiza contestațiilor transmise în aplicația informatică este finalizată în pondere de peste 95%, iar listele finale vor fi publicate săptămâna viitoare. Ne cerem scuze pentru faptul că analiza acestora a durat mai mult timp, dar în contextul actual, având în vedere atât restricțiile cauzate de pandemie, cât și volumul foarte mare de documente supuse analizei, AFM a depus eforturi consistente pentru a le soluționa în cel mai scurt timp. Până în prezent, am transmis spre semnare peste 4.500 de contracte, beneficiarii având un termen de opt luni în care pot finaliza instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice”, a mai spus președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Noutățile privind Programul Național „Casa Verde Fotovoltaice” vor fi publicate pe site-ul instituției www.afm.ro.