La data de 22 ianuarie 2018, Curtea de Apel București a dispus condamnarea lui Iulian Daniel Anghel, la data comiterii faptei fiind agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călărași, la Poliția Municipiului Călărași – Biroul Rutier. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, stabilind un termen de supraveghere de trei ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, instanța a aplicat inculpatului, ca pedeapsă complementară, interzicerea dreptului de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a ocupa funcția de agent de poliție pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale. Hotărârea este definitivă.

“În fapt, la data de 09.02.2014, Anghel Iulian Daniel – agent de poliție în cadrul IPJ Călărași, Poliția Municipiului Călărași, Biroul Rutier – aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe timp de noapte, în municipiul Călărași, împreună cu un alt agent de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călărași, a procedat la oprirea în trafic și testarea cu aparatul alcool test din dotare, a conducătorilor auto ce se deplasau pe drumurile publice. După depistarea conducătorului auto N.L., i-a solicitat acestuia să prezinte documentele de identitate și cele ale autovehiculului și i-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie testat cu aparatul alcool test. Conducătorul auto a refuzat să se legitimeze și să fie condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge. Ulterior, după conducerea acestuia la sediul Poliției Municipiului Călărași în vederea cercetărilor, conducătorul auto a părăsit sediul Biroului Rutier Călărași, fără a fi sancționat contravențional și fără să se ia vreo altă măsură legală față de acesta. Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași, care au desfășurat activități de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz”, se mai precizează în cadrul comunicatului de presă.