Echipa de handbal Dunărea Călărași a evoluat în prima etapă a Ligii Zimbrilor, în sistem turneu, pe 15 septembrie la Sfântu Gheorghe, unde a întâlnit formaţia HC Buzău. Partida a fost arbitrată de Doru Manea și Radu Iliescu.

Primul gol al meciului a fost înscris în minutul 3 de Florin Dospinescu. În minutul 5, Ionuț Broască a înscris de la şapte metri, scor 3 – 2. În minutul 10, a debutat la Dunărea Eugen Crăciunescu. În minutul 14, a apărat Rusu și a marcat Dospinescu, 5 – 4. În minutul 20, a marcat iar Dospinescu pentru 6 – 6. În minutul 21, a debutat Andrei Drăgan. În minutul 22, a debutat și iranianul Amin Yousefinezhad. Broască a marcat de la şapte metri în minutul 24, scor 7 – 7. Ultimul gol al primei reprize este înscris de Yousefinezhad în minutul 28.

HC Buzău a condus la pauză, 10 – 8, cu contribuția decisivă a celor patru nou-transferați: Babasafari, Renaud-David, Esteki și Milosevic.

Dunărea a egalat la 11 în minutul 34 prin Yousefinezhad. În minutul 40, a egalat Broască, 13 – 13. Dunărea a luat conducerea în minutul 42, scor 14 – 13 și a avut chiar trei goluri avans, 17 – 14 în minutul 48, asta datorită paradelor lui Vlad Rusu.

Dunărea Călăraşi a egalat prin Dragoș Hanţaru, 19 – 19, dar și-a pierdut luciditatea pe faza ofensivă, în timp ce francezul Renaud-David, omul meciului, a înscris trei din ultimele patru goluri ale Buzăului, scor final 20 – 21.

Antrenorul călărășenilor, Gabriel Armanu, s-a arătat nemulțumit de evoluția echipei: „Nu poți să fii mulțumit când pierzi. Am avut momente foarte bune în apărare, în schimb am păcătuit la momentul finalizării. Am intrat un pic mai greu în jocul de atac, dar putem să reglăm lucrurile în aşa fel încât să recuperăm punctele pierdute astăzi. Eu cred că o mai bună mobilizare a buzoienilor a dus la câștigarea meciului. Noi am ratat în situații de unu la unu cu portarul, am ratat două aruncări de la șapte metri, am ratat și pe parcurs. În ultimele 12 minute, la scorul de 17 – 14 pentru noi, nu am reușit să avem acea luciditate în atac care să ne permită câștigarea meciului. Două, trei situații pe care nu le-am putut valorifica, ne-au pus în situația ciudată de a fi conduși la sfârșitul jocului. Vom analiza meciul la ședința video, vedem ce a fost rău, vedem ce a fost bun și ne pregătim pentru următorul meci. Staff-ul nostru medical are datoria de a recupera sportivii, iar noi avem datoria de a-i recupera fizic și mental pentru meciul care urmează”.

Astăzi, 16 septembrie, Dunărea va întâlni în a doua etapă a Ligii Zimbrilor echipa CSM Bacău, iar mâine o va întâlni pe CSM Botoșani.