foto: George Ionescu

AHC Dunărea Călărași și Steaua București au remizat în prima rundă a ediţiei de campionat, scorul fiind 20 – 20 (12 – 14), potrivit site-ului www.ahcdunarea.ro.

 

Antrenorul AHC Dunărea Călăaşi, Adrian Petrea, a declarat: „Ne așteptam la o victorie, dar rezultatul până la urmă trebuie să ne mulțumească, pentru că am întâlnit o echipă puternică, o echipă care e pretendentă la titlu și care joacă în SEHA League din acest sezon. Eu cred că am fost valoric peste ei, dar au fost momente în care au știut să gestioneze mai bine jocul. Sunt mulțumit deoarece am ajuns în faze de finalizare, dar acolo portarul Stănescu a avut parade 1 la 1 și asta a dus la egal. Pe Pejovic l-am folosit puțin, abia a ajuns la Călărași, a avut probleme cu viza, dar îl avem pe Mihai Bujor în centru, care este un jucător bun.”

Antrenorul CSA Steaua București, Ovidiu Mihăilă, a precizat: „Am întâlnit o echipă bună, care în amicale a învins pe Dinamo și pe CSM București. Astăzi am fost lipsiți de aportul unor jucători importanți precum Mihalcea, Humet, Florea și Bizău, toți accidentați. În aceste condiții, am gestionat bine meciul, am jucat foarte bine în prima repriză, dar în a doua am făcut câteva greșeli neforțate în atac și am primit goluri ușoare. Felicit băieții, e al treilea joc într-un interval scurt de timp, dar nu suntem mulțumiți cu acest rezultat. Am avut și momente de cădere, aștept ca jucătorii importanți să crească în joc, iar eu am mare încredere în această echipă că își va regăsi cadența și va crește în exprimare, pe fondul rezultatelor pozitive”.

„Cu George Şelaru în formă şi Broască Ionuț care a stabilit scorul final din aruncare de la 7 metri, cu Pavel Gurkovsky și Mihajlo Radojkovic reveniţi după accidentări, echipa noastră a condus o singură dată, 15 – 14, în debutul reprizei a doua, a revenit de la 16 – 20 și a scos un punct în final. Tudor Stănescu, portarul Stelei, a încheiat meciul cu un procentaj de 48%, iar AHC Dunărea Călărași a irosit 14 situații de 1 la 1 cu portarul advers, incluzând aici trei aruncări de la șapte metri”, se arată pe site-ul www.ahcdunarea.ro.

Au jucat: George Şelaru, Vlad Rusu, Shahoo Nosrati (un gol), Mihai Bujor (trei goluri), Mihajlo Radojkovic, Victor Vartic, Gabi Bujor (două goluri), Ante Grbavac (un gol), Viorel Fotache (un gol), Florin Dospinescu (patru goluri), Dragoş Soare (trei goluri), Pavel Gurkovsky, Gabi Dumitriu (un gol), Ionuţ Broască (două) goluri, Dragoş Hanţaru şi Zarko Pejovic (două goluri).