Reunit în mediul online, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH) a decis că sezonul 2019 – 2020 se va încheia pe teren, chiar dacă partidele se vor juca cu tribunele goale.

După varianta de disputare a meciurilor rămase, propusă de FRH zilele precedente, 20 din 27 de cluburi au fost pentru continuarea sezonului.

Federaţia Română de Handbal a anunţat că sezonul va fi reluat începând cu data de 31 mai 2020. Toate etapele se vor disputa fără spectatori, însă dacă starea de urgenţă va fi prelungită după 14 mai, sezonul va fi îngheţat”, aşa cum au decis mai multe federaţii din Europa.

FRH a decis renunțarea la play-off/play-out, disputarea etapelor de campionat rămase în sezonul regulat și restanțe, astfel: 9 – 11 iunie, etapele a 24-a, a 25-a și a 26-a se joacă sub formă de turneu.

Astfel, programul de disputare a meciurilor Dunării Călărași din este următorul: etapa a 24-a, 9 iunie, pe teren propriu, cu Poli Timișoara; etapa a 25-a, 10 iunie, pe teren propriu, cu HC Buzău; etapa a 26-a, data se va stabili ulterior, în deplasare, cu CSM Reșița.

Liga Zimbrilor debutează pe 31 mai cu restanțele Potaissa Turda – CS Dinamo București (etapa a 10-a) și SCM Poli Timișoara – HC Buzău (etapa a 23-a).

În intervalul 9 – 11 iunie se vor disputa etapele a 24-a, a 25-a și a 26-a, sub formă de turneu.

În zilele de 24 și 25 iunie va avea loc Final Four-ul Cupa României.

Semifinala din 24 iunie dintre CSM Bacău și CS Dinamo București va conta și pentru restanța din etapa a 20-a.

De partea cealaltă, în Divizia A campionatul regulat nu se va mai disputa și se va trece direct la turneul semifinal, după cum urmează: în perioada 12 – 14 iunie se va disputa Turneul Semifinal, pentru ca între 19 și 21 iunie să aibă loc Turneul Final.

Barajul de promovare se va desfășura în intervalul 27 – 29 iunie.