Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 28.500 de lei pentru 13 familii din județul Călărași, care se află în situaţii de necesitate cauzate de fenomenul meteorologic sever, tornadă, produs în data de 30 aprilie 2019, în vederea evitării riscului de excluziune socială a acestora și asigurarea condițiilor adecvate de locuit. Ajutoarele de urgență au la bază anchetele sociale ale Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Călărași, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale.

La stabilirea nivelului ajutorului de urgență pentru fiecare dintre familiile afectate, s-a ținut cont de constatările Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al județului Călărași.

Directorul AJPIS Călăraşi, Liviu Oltenacu, ne-a declarat că oamenii vor intra în posesia banilor cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare. Cei 13 beneficiari vor ridica personal ajutorul financiar în baza actelor de identitate.

Cele 13 familii care vor primi ajutor financiar din partea statutului provin din satul Constantin Brâncoveanu, comuna Dragalina (nouă familii) şi comuna Perişoru (patru familii).  Precizăm că la jumătatea lunii mai, consilierii judeţeni călărăşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare pentru unitatea administrativ-teritorială comuna Dragalina, în valoare de 200 de mii de lei, şi pentru unitatea administrativ-teritorială comuna Perişoru, în valoare de 100 de mii lei, din judeţul Călăraşi, aflate în situaţie de extremă dificultate, pentru înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, din fondul de rezervă bugetară cuprins în bugetul propriu al judeţului Călăraşi pe anul 2019.