În judeţul Călăraşi au fost primite noi dotări pentru instituțiile din prima linie de luptă împotriva noului tip de coronavirus.

 

În județul Călăraşi au ajuns astăzi materiale de protecţie, combinezoane de protecție, măşti FFP 2 şi FFP 3, dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor și a instrumentarului.

Aceste echipamente de protecție vor ajunge la personalul din județul Călăraşi, medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

Echipamentele au fost aduse cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud în cursul zilei de ieri, iar astăzi va începe distribuirea, în funcție de nevoi, către personalul medical și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru SituaţU. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19, care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora.

Astfel. intră în folosința instituțiilor din județul Călăraşi, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, noi echipamente de protecție: combinezoane, măști tip FFP 2, măști FFP 3, costume de protecție și mănuși.

Echipamentele sunt primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și sunt repartizate instituţiilor al căror personal au contact direct cu persoanele suspecte sau confirmate.

De asemenea, în folosința Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intrat mai multe seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme.

Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate sau suspicionate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.