Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța şi Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași au desfășurat în data de 27 noiembrie 2019, la meciul de fotbal dintre AFC Dunărea Călărași și Rapid București, o acţiune în cadrul campaniei de informare și prevenire „Alege să fii Fair Play!”. Campania are ca scop atragerea suporterilor în efortul de a elimina violenţa verbală şi fizică de pe stadioane, educarea suporterilor pentru respectarea legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi creşterea gradului de siguranţă al spectatorilor pe arenele sportive.

Informațiile oferite de jandarmi pentru suporterii care participă la meciurile de fotbal sunt următoarele: este interzisă introducerea în stadion de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă; este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire; nu este permisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Participanţii la manifestările sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive. Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.