Canotorii Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi au participat pe 1 şi 2 septembrie la Campionatele Europene de tineret la canotaj – Under 23, de la Brest, Belarus.

Canotorul călărăşean Alexandru Chioseaua a câştigat, din nou, titlul de campion european de tineret. Vă reamintim că acesta a cucerit medalia de aur şi anul trecut, la Campionatele Under 23 din Kruszwica, Polonia, devenind campion european.

Sportivii de la CSM Călăraşi şi-au continuat parada la Campionatele Europene de Tineret U23 de la Brest (Belarus), unde imnul României s-a auzit de opt ori, pentru tot atâtea medalii de aur.

Potrivit antrenorului secţiei călărăşene de canotaj, Daniel Bănăţeanu, medaliile de aur la Campionatele Europene de tineret din Belarus au fost cucerite de următoarele echipaje: echipajul opt plus unu masculin, format din canotorii: Andrei-Alexandru Tănasă, Marian Cireaşă, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Băiţoc, Mugurel Vasile Semciuc, Gheorghe-Robert Dedu, Constantin-Cristi Hîrgău şi Adrian Munteanu; echipajul patru vâsle feminin, format din canotoarele: Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu şi Simona Geanina; echipajul patru plus unu masculin: Alexandru Chioseaua, Mugurel Vasile Semciuc, Robert Dedu, Constantin-Cristi Hîrgău şi Adrian Munteanu. De asemenea, Mădălina Caşu a ocupat locul patru în proba de 2- rame.

Cei care au contribuit la aceste rezultate sunt antrenorii de aur ai Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, Daniel Bănăţeanu, Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan.

Medaliile canotajului românesc în 2018: aur, argint şi bronz la Campionatele Europene de juniori: 1 – 5 – 1; aur, argint şi bronz la Campionatele Mondiale de tineret: 2 – 2 – 1; aur, argint şi bronz la Campionatele Europene de seniori: 3 – 2 – 2; aur, argint şi bronz la Campionatele Mondiale de juniori: 2 – 0 – 1; aur, argint şi bronz la Campionatele Europene de tineret: 8 – 0 – 0.

 

Preşedinta FRC, Elisabeta Lipă, a declarat că România se poate baza pe aceşti tineri sportivi la Jocurile Olimpice din 2020

 

„A fost încă o superbă duminică de vară, în care am trăit marea bucurie şi mândrie de a asculta de opt ori imnul României la Campionatele Europene U23 de Canotaj, care au avut loc în Brest, Belarus. Sunt mândră de aceşti minunaţi tineri canotori, care au dus din nou România pe locul 1 în Europa şi pe care ne putem baza din plin, în anii ce urmează, cu gândul mai ales la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Ţin să îi felicit pe toţi sportivii care au participat la aceste CE şi, în mod special, pe cei care au cucerit medaliile de aur: băieţii de la patru plus unu rame, fetele de la patru rame, simplu băieţi, dublu rame băieţi, fetele de la dublu vâsle, pe băieţii de la patru rame, pe fetele din patru vâsle, precum şi pe băieţii de la opt plus unu”, a spus preşedinta Federaţiei Române de Canotaj.

„Urmează Campionatele Mondiale pentru seniori, care vor avea loc între 8 şi 16 septembrie, la Plovdiv, în Bulgaria. Aşa cum anul trecut ne-am întors cu rezultate de prestigiu şi medalii de aur, tocmai de peste ocean, de la Sarasota, am încrederea şi convingerea că o putem face şi acum. Unii dintre laureaţii de la CE din Belarus vor lupta şi la Plovdiv, în timp ce restul sportivilor se vor pregăti la Snagov pentru Campionatele Naţionale. Sunt suficiente motive să avem încredere în ei. O competiţie s-a terminat, foarte curând începe alta acesta este sportul”, a adăugat Elisabeta Lipă. (Agerpres)