În cadrul conferinței de presă din data de 3 iulie 2020, a Organizației Județene a PNL Călăraşi, a fost prezentat candidatul pentru funcția de primar al comunei Frăsinet. Acesta se numește Alin Ploieșteanu, a fost consilier local timp de trei ani în Lehliu Gară, are studii superioare în domeniul agronomiei și deține afaceri în agricultură.

„Vreau să încep prin a-mi cere scuze locuitorilor din comuna Frăsinet pentru că în urmă cu patru ani l-am susținut pe primarul actual, Mihăiță Sandu (n.r. – PSD), și vreau să îi asigur că o să îmi repar greșeala! De asta sunt aici”, a afirmat Ploieşteanu.

Alin Ploieșteanu a continuat prin a prezenta neregulile pe care le-a observat în cadrul Primăriei Frăsinet.

„În ceea ce privește comuna noastră, începând cu 2016 de când a venit în primărie domnul Sandu, a găsit un proiect finanțabil 99% pentru canalizare, cu bani de cofinanțare opt miliarde de lei vechi. Când a văzut acolo cele opt  miliarde, a zis dânsul ‘De ce să mă duc eu să fac canalizarea în toată comuna Frăsinet și să nu-i folosesc să arunc 10 mașini de piatră prin satul Dănești, să fac căminul cultural, să-l renovez…?!’. Cum l-a renovat, o să vedem în viitor. Și s-au dus cele opt miliarde”, a declarat candidatul PNL.

Apoi Ploieșteanu a îndreptat discuția către infrastructura școlară: „Școlile din comuna noastră sunt deplorabile, școala din Frăsinet, unde învață 150 de elevi, e într-un stadiu de degradare totală. WC-ul în fundul curții, fără centrală termică. Cum era când eram eu elev, așa a rămas!”.

Acesta a vorbit și despre actualul primar: „Scopul lui a fost să distrugă! A vrut să îl dea afară de pe directorul școlii. Femeia de serviciu și paznicul de la primărie au fost dați afară pentru că l-au susținut pe contracandidatul lui, pentru că era nașul lor. La un an de zile și-a angajat soția ca femeie de serviciu. Acum a făcut o toaletă de patru metri pătrați, tot în fundul curții, care a costat 450 de milioane de lei vechi. S-a gândit să facă și un gard împrejur de 70 de metri liniari, 600 de milioane. Consilierii locali și-au dat la un moment dat demisia, 7 din 11 – patru de la PSD, trei de la PNL”.

Valentin Barbu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Călărași, a adresat și el câteva cuvinte despre candidat: „Bine ați venit în PNL, noilor colegi! Sunt convins că vor câștiga localitățile lor! Alin are sprijinul întregii comunități din Frăsinet. El și-a luat o țintă, că va câștiga cu 80%. Să dea Dumnezeu să câștige cu 80% și să repare greșeala pe care a făcut-o în urmă cu 4 ani, așa cum a spus și el înainte!”.