foto:www.bzi.ro

Alocaţiile copiilor vor fi majorate de la data de 1 martie 2019. Amendamentul privind creşterea alocaţiilor a fost adoptat în plenul reunit al Parlamentului şi aparţine deputatului PNL, Robert Sighiartău.

PNL majorează alocațiile copiilor de la 1 martie. Amendamentul secretarului general al PNL, Robert Sighiartau, privind majorarea alocației pentru copii a fost votat de parlamentarii PNL și de majoritatea senatorilor și deputaților. Alocația pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani crește de la 200 de lei la 300 de lei! Alocația pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani crește de la 84 de lei la 150 de lei”, a transmis Partidul Naţional Liberal pe o reţea de socializare.

„Amendamentul propus de PNL a trecut la vot în Parlament, spre disperarea majorității PSD-ALDE! Partidul Național Liberal mărește astfel, pentru a doua oară, alocațiile copiilor, astăzi (n.r. 14 februarie 2019) de la 84 lei la 150 lei, după ce, în 2015, a reușit majorarea de la 42 lei la 84 lei! Alocațiile pentru copiii în vârstă de până la doi ani vor crește de la 200 la 300 lei. PNL obține victorii pentru oameni, în vremuri în care e atât de greu să învingi PSD în Parlament”, a declarat senatorul PNL, Răducu George Filipescu.

 

PSD: „Guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”

 

După decizia din Parlament privind mărirea alocaţiilor la propunerea PNL, PSD a anunţat că „va creşte alocaţiile pentru copii şi va îndrepta lucrurile făcute prost de opoziţie”.

Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci, amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”, a precizat Partidul Social Democrat Călăraşi, pe Facebook.